ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρήτη: Χήρα με σύνταξη 530 ευρώ καλείται να πληρώνει 545 ευρώ για να σώσει το σπίτι της

Κρήτη: Χήρα με σύνταξη 530 ευρώ καλείται να πληρώνει 545 ευρώ για να σώσει το σπίτι της

Το εισόδημα οφειλέτριας είναι 530 ευρώ και το Δικαστήριο όρισε ως μηνιαία δόση για τη διάσωση του σπιτιού της, το ποσό των 545,30 ευρώ

Μπορεί η προσφυγή των οφειλετών στη Δικαιοσύνη, συνήθως να ανακουφίζει, καθώς με τις προσωρινές διαταγές προστατεύονται περιουσιακά στοιχεία και ορίζονται χαμηλές δόσεις έναντι των χρεών τους, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις!

Η 68χρονη οφειλέτρια, χήρα, μητέρα τριών ενήλικων παιδιών, η οποία ζει με τη σύνταξη των 530 ευρώ, του συζύγου της που έχει φύγει από τη ζωή, καλείται με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων να καταβάλλει μηνιαία δόση 545,30 ευρώ προκειμένου να σώσει το σπίτι της. Πρόκειται δηλαδή για δόση που ξεπερνά τη σύνταξη που λαμβάνει, ενώ ακόμη κι αν δεν χρειαζόταν ούτε ευρώ για να ζήσει, πάλι ... τα χρήματα δε θα έφταναν!

Την περίπτωση αυτή δημοσιοποιεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή απόφαση, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει "ανεφάρμοστη επί του διατακτικού της, καθώς η ορισθείσα μηνιαία δόση για την διάσωση του σπιτιού της , ξεπερνά το εισόδημά της δανειολήπτριας".

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης

Πρόκειται για χήρα οφειλέτρια, 68 ετών, μητέρα τριών ενηλίκων τέκνων,η οποία ζει αποκλειστικά από την σύνταξη των 530 ευρώ (Εθνικής Αντίστασης ) του αποβιώσαντος συζύγου της, και δεν έχει άλλο εισόδημα από άλλη πηγή.

Είναι οφειλέτρια σε μία τράπεζα ,συνολικού ποσού χρέους 90.657 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οφειλέτρια

Κατοικία 75,63 τ.μ ,με υπόγειο 8 τ.μ

Με υπαρ.679 /2017 απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε:

1)Δέχεται την αίτηση

2)Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας με τον ορισμό ,μηδενικών καταβολών,(άρθρο 8 ν.3869/2010)

3)Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας, όπως αυτή ειδικότερα περιγράφεται στο σκεπτικό της παρούσας.

3)Επιβάλλει στην αιτούσα για τη διάσωση της κύριας κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης ,ποσό 545,3 ευρώ, για 144 δόσεις (12έτη)

4)Διαγράφει ποσού χρέους ,ποσό 12.133 ευρώ.,μετά την τήρηση των οριζομένων στην απόφαση.

Πηγή: cretalive

Σχετικές ειδήσεις