ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυτά είναι τα ονόματα των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers

Αυτά είναι τα ονόματα των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers

Paradise Papers | Ειδήσεις: Στο φως έρχεται ο πλήρης κατάλογος με τα ονόματα Ελλήνων αλλά και ξένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αφορούν στο σκάνδαλο των Paradise Papers.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει η εταιρεία ICIJ, εντοπίζεται ένας σημαντικός αριθμός εφοπλιστών που συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον ιδιόκτητο στόλο τους, για ακίνητα, για σκάφη αναψυχής αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται οικονομικοί παράγοντες που προχώρησαν σε αγορές μετοχών, μέσω offshore αλλά και επενδυτικών funds, χωρίς αυτό να σημαίνει de facto πως όσοι περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα έχουν διαπράξει κάποια παράνομη πράξη.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως τα όποια ευρήματα θα πρέπει να ερευνηθούν από τις αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές Αρχές, ώστε να στοιχειοθετηθούν - όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο - συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σημειώνεται πως οι αποκαλύψεις και οι έρευνες για τα Paradise Papers αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση από την ICIJ,

Διαβάστε τον πλήρη κατάλογο των Paradise Papers με τα ονόματα των Ελλήνων, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Paradise Papers

Σχετικές ειδήσεις