ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Προσφυγή συμβολαιογράφου του Λαυρίου κατά των πλειστηριασμών

ΣτΕ: Προσφυγή συμβολαιογράφου του Λαυρίου κατά των πλειστηριασμών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η συμβολαιογράφος Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου ζητώντας από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσουν» προσωρινά οι πλειστηριασμοί.

Η συμβολαιογράφος με δικηγόρους την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η προσφεύγουσα υποστηρίζει ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, κ.λπ. επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απαιτείται και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων.

Ευθύνες επιρρίπτει στον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, κ.λπ. Γεώργιο Ρούσκα, ο οποίος κατά την Ελένη Καραγεωργοπούλου, με σκοπιμότητα μεθόδευσε τη διεξαγωγή της τελευταίας άκυρης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ακυρότητα ανάγεται στο περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου που δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, αλλά και το χώρο διεξαγωγής της εν λόγω συνέλευσης.

Η συμβολαιογράφος χαρακτηρίζει την τελευταία γενική συνέλευση παρωδία κάτι που προσβάλλει βάναυσα τον εγγυητικό ρόλο του συμβολαιογράφου και με τους πολίτες πλέον να χάνουν τις περιουσίες τους χωρίς τις διασφαλίσεις που οι συμβολαιογράφοι, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, πρέπει να παρέχουν.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων