ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την έκδοση στις ΗΠΑ του «Mr Bitcoin» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση στις ΗΠΑ του «Mr Bitcoin» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin» αποφάσισε σήμερα (13/12) ο Άρειος Πάγος, για υπόθεση ξεπλύματος 4 δις δολαρίων – εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες-, μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Ωστόσο η...τύχη του Ρώσου βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή ο οποίος είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin».

Ο Βίνικ -ο οποίος συνελήφθη, βάσει διεθνούς εντάλματος, τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του-, έχει αρνηθεί οιαδήποτε εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις, πολλώ δε μάλλον ότι ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, (BTC-e) που θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κατέστη ακόμη πιο περίπλοκη όταν, μετά το αίτημα των ΗΠΑ, ακολούθησε και αίτημα των ρωσικών αρχών περί έκδοσης του Βίνικ για μικροαπάτη ύψους 10.000 ευρώ.




Σχετικές ειδήσεις