ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο ΣτΕ η νέα μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας

Στο ΣτΕ η νέα μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας

Νέα δικαστική μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας αρχίζει μεθαύριο (Τετάρτη 10 Ιανουαρίου) κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτή τη φορά η δικαστική μάχη θα δοθεί για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την καθεμία άδεια.

Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, ΑΛΦΑ, ΣΚΑΙ και ΣΤΑΡ και ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.

Επίσης, αναφέρουν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της τιμής εκκίνησης.

Σχετικές ειδήσεις