ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Είστε όλοι πεθαμένοι» - Χαμός στη δίκη των Αλβανών βαρυποινιτών και του Άρη Φλώρου

«Είστε όλοι πεθαμένοι» - Χαμός στη δίκη των Αλβανών βαρυποινιτών και του Άρη Φλώρου

Επίθεση με χυδαίες εκφράσεις δέχθηκαν σήμερα οι δικαστές στη δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα.

Μεταξύ αυτών ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, γνωστός από το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power και δυο Αλβανοί βαρυποινίτες, οι οποίοι κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου του 2017.

Οι πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όταν με την έναρξη της διαδικασίας, ο εκ των κατηγορουμένων Αλβανός βαρυποινίτης Άρμπερ Μπάκο υποστήριξε πρόσφατα έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του στις φυλακές.

Κατηγορούμενος: Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.

Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη ...Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Αμέσως μετά ο Άρμπερ Μπάκο όσο και ο συγκατηγορούμενος του Όλτι Ντούτσε εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη δίκη.

«Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά ,πάρτε τα και βάλτε τα στον κ.... σας».

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη.

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε ...

Αμέσως, η πρόεδρος της έδρας προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, αλλά όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα της απόπειρας δολοφονίας ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να υβρίζουν:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ....σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ.... καρ .....πουτ..... Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;»

Την ώρα δε που ο Άρης Φλώρος - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση καθώς φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου - δήλωνε στο δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, ο ένας εκ των δυο Αλβανών κρατουμένων του φώναξε: «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ......;».

Αντωνόπουλος: Ηθικός αυτουργός ο Α. Φλώρος

Στη συνέχεια και αφού αποχώρησαν οι δυο Αλβανοί από το δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε η κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος. Οκ. Αντωνόπουλος, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο ως εκπρόσωπος τότε της Energa, ανέφερε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και σε άλλο σημείο της κατάθεσή του τόνισε: «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις