ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο αδέλφια με τους γιους τους για διακίνηση ναρκωτικών

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο αδέλφια με τους γιους τους για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο αδέλφια με τους δυο τους γιους και ένας ακόμη κάτοικος Καλυθιών θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε πριν από τρία χρόνια είχαν βρεθεί να κατέχουν μικροποσότητα ηρωίνης, 823 γραμμάρια χασίς, δύο δενδρύλλια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Πρόκειται για 48χρονο και τον 49χρονο αδελφό του, τους δύο τους γιους ηλικίας 23 και 25 ετών αντίστοιχα καθώς και έναν 29χρονο στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με αυτές θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη στις 7 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί στις 23 Οκτωβρίου του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Αναλυτικότερα, ύστερα από διακριτική επιτήρηση του συγκροτήματος δωματίων-κατοικιών στο οποίο διέμεναν ο 23χρονος με τον 25χρονο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά τα ακόλουθα:

  • Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • Μικροποσότητα ηρωίνης
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 21 γραμμαρίων
  • Ένα ναρκωτικό χάπι
  • Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών αποθήκευσης ναρκωτικών
  • Ένα αεροβόλο πιστόλι
  • Δυο πιστόλια κρότου
  • Είκοσι δυο αβολίδοτα φυσίγγια
  • Δυο κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον βρέθηκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων εξωτερικά των κατοικιών τους ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 627 γραμμαρίων, καθώς και μια ρίζα φυτού κάνναβης, τα οποία είχαν πετάξει εκεί οι γονείς τους, δηλαδή ο 48χρονος και ο 49χρονος, προκείμενου να μην γίνουν αντιληπτά κατά την αστυνομική έρευνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε έλεγχος και σε έναν 29χρονο στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα στο σπίτι του και σε κοντινό χωράφι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Εννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 175 γραμμαρίων
  • Δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 και 70 εκατοστών, αντίστοιχα

Το σύνολο των ανευρεθέντων ναρκωτικών, όπλων και λοιπών αντικειμένων κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο γιους και τον 29χρονο για αγορά, κατοχή από κοινού και κατά μόνας με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βαθμό πλημμελήματος για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος των δύο γονέων.

Και οι πέντε συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος, ο 25χρονος ξάδελφός του και ο 29χρονος ισχυρίστηκαν πως οι ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση και πως ουδέποτε διέθεσαν ή επρόκειτο να διαθέσουν ναρκωτικά σε τρίτους.

Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο 23χρονος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ, ο 25χρονος άνευ όρων και ο 29χρονος με τους όρους της εμφάνισης κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε ότι αφορά τους δύο αδελφούς – γονείς ηλικίας 48 και 49 ετών και αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις