ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Έθνος Α.Ε.»

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της «Έθνος Α.Ε.»

Απορρίφθηκε την Πέμπτη (25/01/2018) από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρία «Πήγασος» (συμφερόντων Μπόμπολα) η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», πριν οι τίτλοι αυτοί περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

Πρακτικά -σύμφωνα με τους δικηγόρους- αυτό σημαίνει πως παρά την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρίας να πτωχεύσει, παραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές και συνεπώς μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων. Το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης , μένοντας σε έναν – κατά τους δικηγόρους- τυπικό λόγο, στο γεγονός δηλαδή πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία.

Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο κλπ). Γι αυτό, όπως λένε δικαστικές πηγές, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση.