ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ιωάννινα: Βαρύτατες ποινές για την δολοφονία της Καίτης Δούβλη

Ιωάννινα: Βαρύτατες ποινές για την δολοφονία της Καίτης Δούβλη

Οι μνήμες μιας από τις πιο άγριες δολοφονίες που είχαν σημειωθεί στα Γιάννινα ξύπνησαν και το δράμα που ζει ακόμη η οικογένεια της αδικοχαμένης Καίτης Δούβλης, ξεδιπλώθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Μικτό Ορκωτό των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, η δίκη έγινε σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση των πέντε Γεωργιανών, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, κατά της πρωτόδικης απόφασης. Το Δικαστήριο αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) επέβαλλε και πάλι βαρύτατες ποινές στο σύνολο των κατηγορουμένων.

Στους τρεις άνδρες από την Γεωργία επέβαλε δις ισόβια, όπως ακριβώς ήταν και η πρωτόδικη απόφαση, στην οικιακή βοηθό επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και στην άλλη κατηγορούμενη ισόβια κάθειρξη συν δεκατρία χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι, η 67χρονη είχε δολοφονηθεί μέσα στο διαμέρισμά της, κοντά στην πλατεία Πάργης.

Μία βδομάδα μετά την άγρια δολοφονία, από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι δράστες ήταν πολυμελή σπείρα αλλοδαπών, υπήκοοι Γεωργίας, που γνωρίζοντας ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές διαμερίσματος που ανήκε στην ιδιοκτησία της.

Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το ελέγξουν την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει από ασφυξία.

Για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία είχαν συλληφθεί πέντε Γεωργιανοί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Δύο από τους δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στην οικία της. Αφού εισήλθαν μέσα, μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στo λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε η 67χρονη και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο βρίσκονταν στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις φυσικοί αυτουργοί ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από την οικία της 67χρονης.

Σχετικές ειδήσεις