Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό κατά της Γωγώς Φαρμάκη

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό κατά της Γωγώς Φαρμάκη

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό  σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφή της Όλγας Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο.

Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε Τρίτη (13/2) με τον εισαγγελέα της έδρας παρά την απουσία ουσιωδών μαρτύρων, όπως της Όλγας Φαρμάκη η οποία λόγω της συμμετοχής της στο «Survivor», βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο.

Η επίθεση σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2011 σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Δράστης, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, τότε σύντροφος της αδελφής της Γωγώς Φαρμάκη, Όλγας, η οποία είχε καταθέσει για το περιστατικό: «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα».

Ωστόσο, η κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη ερχόταν σε σύγκρουση με εκείνη της αδελφής της Ολγας, αλλά και του ίδιου του Αγγλούπα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο τελευταίος το έβγαλε από την τσέπη του για να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγγλούπας είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη σπείρα των Ρομά που ξάφριζαν σπίτια επωνύμων.