ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Απόφαση - «ανάσα» για δανειολήπτρια - «Κούρεψε» το χρέος της κατά 75%

Ηράκλειο: Απόφαση - «ανάσα» για δανειολήπτρια - «Κούρεψε» το χρέος της κατά 75%

Το χρέος οφειλέτριας, συνολικής αξίας 235.394 ευρώ ρύθμισε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με τρόπο τέτοιο ώστε η δανειολήπτρια να καταβάλει μηνιαία δόση 40 ευρώ για 55 μήνες, ενώ για τη διάσωση της κατοικίας της θα πληρώσει στις τρεις τράπεζες στις οποίες χρωστά συνολικά 300 δόσεις από 194,30 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οφειλέτρια κατάφερε να «κουρέψει» το χρέος της σε ποσοστό 75%, αφού από τα 235.394 ευρώ που όφειλε, εν τέλει θα καταβάλει συνολικά 58.290,46 ευρώ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η δανειολήπτρια, μέλος της Ένωσης είναι έγγαμη, ιδιωτική υπάλληλος, η οποία είχε χρεωθεί σε τρεις τράπεζες με στεγαστικό δάνειο και πιστωτικές κάρτες. Το εισόδημά της ανέρχεται σε 994 ευρώ από την εργασία της ως ιδιωτικής υπαλλήλου ενώ στην ιδιοκτησία της έχει μια κύρια κατοικία εμβαδού 112,15 τ.μ. σε οικόπεδο 330,69 τ.μ. καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο κατά το ήμισυ.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών δέχθηκε την αίτηση της δανειολήπτριας και ρύθμισε το χρέος της «κουρεύοντάς» το κατά 75%, ενώ παράλληλα διέσωσε την κύρια κατοικία της εξαιρώντας το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο από την εκποίηση.