Καταδικάστηκαν Καρούζος και Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

Νewsbomb

Καταδικάστηκαν Καρούζος και Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

Με την ομόφωνη ενοχή και καταδίκη πέντε εκ των έξι εμπλεκομένων στο σκάνδαλο «Καρούζου» που ελέγχθηκαν ποινικά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων έκλεισε η υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, πρώην μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, καθώς και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και βάσει της απόφασης οδηγείται στη φυλακή.

Εκτός φυλακής θα βρίσκονται καθώς δόθηκε αναστολή στην έφεση:

  • η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ,
  • ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών, και
  • οι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Ρεκούμης, εκπρόσωποι της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή επτά και πέντε ετών αντιστοίχως.

Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε σε κανέναν ελαφρυντικά. Παράλληλα στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και υποχρέωση διανυκτέρευση στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε έναν έκαστο εκ των υπολοίπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved