ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχος ο Λιακουνάκος για την προμήθεια του συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς

Ένοχος ο Λιακουνάκος για την προμήθεια του συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς

Καταδικάστηκαν ακόμα 16 άτομα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και τον αποκαλούμενο ως ηλεκτρονικό πόλεμο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι 17 κατηγορούμενοι, με βασικό πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς.

Στο εδώλιο κάθισαν μεταξύ άλλων οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ του δημοσίου 48.408.000 ευρώ καθώς και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα και 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους πολυετείς καθείρξεις αλλά έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής σε όλους και έτσι κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Επέβαλε ωστόσο σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές:

  • Κάθειρξη 16 ετών στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak.
  • Κάθειρξη 16 ετών, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.
  • Κάθειρξη 10 ετών, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους: Αντώνη Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), και άλλους.

Σημειώνεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

Ρoή Ειδήσεων