ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό

Στη φυλακή ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό

Προφυλακιστέος κριθηκε ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, που τα ξημερώματα της Τετάρτης (09/05) στη Λεωφόρο Κηφισού, ξέφυγε της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο άτομα και να τραυματιστεί ακόμα ένα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Πέτρο Μαντούβαλο κατά την απολογία του δήλωσε συντετριμμένος και ότι λυπάται για το κακό που προξένησε. Ο 64χρονος επανέλαβε ότι αν και είχε πιει, ένιωθε καλά και γι' αυτό, ενώ, δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει δρομολόγιο εκείνη την ημέρα, δέχτηκε να αντικαταστήσει συνάδελφό του που είχε πρόβλημα. Επίσης, ο οδηγός επέμενε ότι το τιμόνι της νταλίκας δεν τον «άκουσε».

Σε βάρος του οδηγού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φορτηγό διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

ntalika

«Είχα πιει κρασί, αλλά ένιωθα καλά»

Για μηχανική βλάβη στο φονικό όχημα έκανε λόγο στην προανακριτική του απολογία, ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό, με τους αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος έδειχνε «σαν χαμένος» λεπτά μετά το δυστύχημα.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ. όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο 64χρονος.

Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αμέσως μετά την τραγωδία περιγράφουν τον οδηγό ως εμφανώς μεθυσμένο».

Συγκεκριμένα, ο πρώτος αστυνομικός κατέθεσε πως ο οδηγός «βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος». Ενώ, ο δεύτερος αστυνομικός ανέφερε πως «ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…».

Σοκ προκαλούν και οι καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν πως ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος μετά το τροχαίο και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.

«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του, ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας δεύτερος περιέγραψε την τρελή πορεία της φονικής νταλίκας, «βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού... Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν ξημερώματα Τετάρτης λίγο πριν από τις 06:00 όταν νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας λίγο μετά την Ιερά Οδό. Στο πέρασμά της παρέσυρε δύο οχήματα. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί δύο άνδρες. Την ίδια στιγμή μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μία 34χρονη. Η είδηση «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Σχετικές ειδήσεις