ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Αθώοι τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνταν για βιασμό

Ρόδος: Αθώοι τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνταν για βιασμό

Αθώοι κρίθηκαν την Τρίτη (30/5) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνταν σε διαφορετικές υποθέσεις, για βιασμό.

Οι αλλοδαποί δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ωστόσο η υπόθεση τους εκδικάστηκε κανονικά και κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Τρίτη είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί και μία ακόμη υπόθεση αλλοδαπού για το ίδιο αδίκημα, την οποία τελικά το δικαστήριο ανέβαλε.

Όλες οι υποθέσεις είναι παλαιότερων ετών και είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές τόσο σε Ρόδο όσο και σε Κω όπου είχαν γίνει οι σχετικές καταγγελίες.

Ειδικότερα στη πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν ένας Βρετανός ο οποίος σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, στις 12 Αυγούστου 2000 και σε ηλικία –τότε- 27 ετών εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία μία συμπατριώτισσα του, αδίκημα για το οποίο τελικά και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Το περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί στο Φαληράκι όπου κατηγορούμενος και παθούσα διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής έως τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου. Περίπου στις 5 το πρωί και οι δύο επέστρεψαν από τη διασκέδασή τους και τότε ο Άγγλος – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- φέρεται να εισέβαλλε στο δωμάτιο της παθούσας η οποία βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, και εκεί την ακινητοποίησε και την βίασε.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά έναν αλλοδαπό που κατηγορούνταν για το βιασμό Σουηδέζας στην Κω την 1η Σεπτεμβρίου 2002 και ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω όλα έγιναν περί τις 4 τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης στην ακτή Κουντουριώτη και κάτω από τη γέφυρα των ιπποτών. Στο σημείο εκείνο κινούνταν με το δίκυκλο μοτοποδήλατό του ο φερόμενος ως δράστης και συνάντησε έναν Σουηδό και μία Σουηδέζα οι οποίοι περπατούσαν.

Ο αλλοδαπός φέρεται να σταμάτησε και ρώτησε το ζευγάρι των Σουηδών αν έχουν κάποιο πρόβλημα προσαρμογής στο νησί και εκείνοι του απάντησαν πως ψάχνουν για κάποια πιτσαρία. Ο αλλοδαπός προφασίστηκε ότι προσφέρεται να τους βοηθήσει μεταφέροντας έναν – έναν με το δίκυκλό του στην πιτσαρία, καθώς δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει ταυτόχρονα και τους δύο.

Το ζευγάρι των Σουηδών αποδέχτηκε την πρότασή του και ο αλλοδαπός πρώτα επιβίβασε στο μοτοποδήλατό του την Σουηδέζα, την οποία όμως δεν πήγε στην πιτσαρία αλλά σε ένα στενό σκοτεινό δρόμο όπου υπήρχαν γύρωθεν κατοικίες. Εκεί σταμάτησε το μοτοποδήλατο, και ασκώντας της σωματική βία κατηγορούνταν ότι τη βίασε.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τέλος, αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου αλλοδαπός από την Ουαλία που κατηγορούνταν ότι είχε εκμεταλλευτεί την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση μίας Αγγλίδας και την βίασε.

Το περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, στις 10 Σεπτεμβρίου 2003 στο Φαληράκι της Ρόδου.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο αλλοδαπός από την Ουαλία από πρόθεση, με σωματική βία εξανάγκασε την Αγγλίδα να εισέλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί του. Η παθούσα διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής και νωρίτερα είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην έχει σθεναρή αντίσταση. Αυτή την κατάστασή της φέρεται να εκμεταλλεύθηκε ο αλλοδαπός ο οποίος, πήγε στο δωμάτιο της και τη βίασε.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις