ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούσητο μεσημέρι της Τετάρτης (20/06) και αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του τρεις φορές το μήνα, ενώ θα πρέπει να καταβάλλει και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Η απολογία του διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ενώ εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε αμέσως μετά τα όσα προκλητικά είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Λεκτικές υπερβολές»

Ο ίδιος, και αφού συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για λεκτικές υπερβολές και άκομψη φρασεολογία, ενώ δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις θεσμούς.

«Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

«Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης», πρόσθεσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης Μπαρμπαρούση

Πηγή φωτογραφιών: eurokinnisi

Σχετικές ειδήσεις