Σκάνδαλο Energa: Στοιχεία - «φωτιά» για την «αναπηρία» Φλώρου - Στον εισαγγελέα ο ύποπτος γιατρός

Newsroom Newsroom

Σκάνδαλο Energa: Στοιχεία - «φωτιά» για την «αναπηρία» Φλώρου - Στον εισαγγελέα ο ύποπτος γιατρός

Σκάνδαλο Energa - Hellas Power | Αριστείδης Φλώρος: Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ενός από τους «πρωταγωνιστές» της πολύκροτης υπόθεσης Energa - Hellas Power

ΕΔΩΣΕ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ - «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα πρωτόγνωρο δικαστικό «θρίλερ», καθώς η τεράστια κομπίνα που στήθηκε, για να βγει ο υπόδικος επιχειρηματίας από τη φυλακή ήταν κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη. Ήδη το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν τη Δευτέρα (04/09/2018) ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού και ο γιατρός που φέρεται να πλαστογράφησε τη γνωμάτευση.

Ειδικότερα, ανωμοτί κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων, έδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς, το απόγευμα της Δευτέρας (03/09), ο γιατρός που έχει καταγγελθεί από το διευθυντή της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Σπύρο Ζακυνθινό ως πλαστογράφος της κύριας γνωμάτευσης που χρησιμοποιήθηκε για την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία 'Αρη Φλώρου.

Μετά το σάλο που ξέσπασε και τις δηλώσεις συναδέλφων του ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, ο πρώην υπότροφος του Ευαγγελισμού και συνεργάτης του νοσοκομείου προσήλθε αυτοβούλως, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Οι Εισαγγελείς ενημέρωσαν το γιατρό, ο οποίος υπηρετούσε ως συνεργάτης - υπότροφος στον Ευαγγελισμό στο παρελθόν, ότι θα δώσει ανωμοτί κατάθεση καθώς έχει την ιδιότητα του υπόπτου. Κατέθεσε έτσι επί περίπου 3 ώρες, ενώ για την αποχώρηση του χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες της Αστυνομίας.

Αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο στις 8 το βράδυ, με αυτοκίνητο της Ασφάλειας και συνοδεία 2 αστυνομικών με πολιτικά, με το δικηγόρο του να δηλώνει ότι, «ήθελε να αποφύγει δημοσιογράφους και κάμερες».

Νωρίτερα σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση των πιστοποιητικών του 'Αρη Φλώρου, ο οποίος επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας, άνοιξε ο Διευθυντής της Α Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού κ. Ζακυνθινός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρίζουν διερεύνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό, ο ύποπτος, πλέον, διάπραξης αδικημάτων συνάδελφος του, είχε πάει στο νοσοκομείο τον επιχειρηματία για εξέταση, γεγονός που έχει καταγραφεί σε βίντεο στο εργαστήριο για την μελέτη ύπνου.

Ο κ. Ζακυνθινός υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ήδη η πραγματική εξέταση που διενεργήθηκε στον 'Αρη Φλώρο αλλά και αυτή που τελικώς παραδόθηκε στο φάκελο που πήρε το ΚΕΠΑ, και αφορά άλλον ασθενή, η οποία εμφανίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον κρατούμενο.

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στην υπόθεση των πιστοποιητικών του επιχειρηματία, ευθύνες για τη διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης), καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του 'Αρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

«Ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πλαστογραφία»

Στο μεταξύ, ξετυλίγεται σταδιακά το «κουβάρι» με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο απίστευτο δικαστικό «θρίλερ» γύρω από την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power 39χρονου, Αριστείδη Φλώρου, καθώς ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, αποκαλύπτει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το πλαστογραφημένο πιστοποιητικό αναπηρίας του υπόδικου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δείχνοντας τον βασικό «ύποπτο» που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη (30/08/2018).

«Πήγαμε στο εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ», δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Ζακυνθινός.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο 39χρονος Φλώρος είχε όντως υποβληθεί σε σχετική εξέταση κατά το παρελθόν, τα αποτελέσματά της ήταν ότι ο ασθενής εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μίας ώρας.

Παρά το γεγονός ότι η η εικόνα της εξέτασης δείχνει μια προβληματική κατάσταση δεδομένου ότι το φυσιολογικό είναι έως και 10 άπνοιες – υπόπνοιες την ώρα, ο «ενορχηστρωτής» της υπόθεσης κατέφυγε στην πλαστογράφηση άλλης εξέτασης, που ανήκει σε άλλον άνθρωπο.

«Ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο βαριά εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ό,τι δε αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται όμως για κολάζ. Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί», υπογράμμισε ο κ. Ζακυνθινός.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε όλοι ποιος το έκανε. Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ’ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης της κλινικής μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει την δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι αυτός τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου», κατέληξε ο κ. Ζακυνθινός.

Αυστηρή προειδοποίηση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, φαίνεται πως αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η αναφορά στο βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του Αριστείδη Φλώρου στις φυλακές Χαλκίδας.

Σε αυτό, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Με τη συνάθροιση ποσοστών διαφόρων μορφών αναπηρίας επέρχεται κατά τη γνώμη μας έμμεση καταστρατήγηση των διατάξεων της υφ' όρων απόλυσης, διότι δημιουργούνται εκ του πλαγίου προϋποθέσεις αθρόας εξόδου καταδίκων "οιωνεί" αναπήρων από καταστήματα κράτησης».

Με απλά λόγια, οι δικαστικοί ζητούν να υπάρξε στο εξής μεγαλύτερη σπουδή και πιο ενδελεχής έλεγχος στις διατάξεις του νόμου που οδηγεί κρατούμενους σε αποφυλάκιση υπό όρους, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Έτσι στήθηκε η κομπίνα της αποφυλάκισης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όχι μόνο η εξέταση που έβγαλε τον επιχειρηματία ανάπηρο 70%, χαρίζοντάς του, έστω και προσωρινά ξανά την ελευθερία, ανήκει σε άλλον ασθενή με πραγματικό πρόβλημα, αλλά κάποιος φαίνεται πως έβαλε το… χέρι του στα ιατρικά απόρρητα.

Αφού λοιπόν εντόπισαν άλλον ασθενή με το ίδιο όνομα: Αριστείδης Φλώρος, αλλά με διαφορετικό ΑΜΚΑ και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό, «έκλεψαν» την εξέτασή του από το νοσοκομείο!

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία.

Κάποιος λοιπόν, ο οποίος φέρεται να είχε πρόσβαση τα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στο φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου!

Η κλινική, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, απάντησε μάλιστα στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής δεν έχει σχέση με τον κρατούμενο, και πως πρόκειται για άλλο άνδρα με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό και διαφορετικό φυσικά ΑΜΚΑ.

Στο Εφετείο ο Φλώρος και απο εκεί... γραμμή για τη φυλακή

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (03/09/2018), ο Αριστείδης Φλώρος οδηγήθηκε από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο, στο Εφετείο για διαδικαστικά ζητήματα, ενώ εντός της ημέρας αναμενόταν η μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας.

Στο 55% η αναπηρία Φλώρου

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή, αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%), αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος, με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Οι αποκαλύψεις εκ μέρους του Ευαγγελισμού, περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων του Φλώρου, οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου.

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Ακόμα λοιπόν και κι αν δεν υπήρχαν καταγγελίες για πλαστότητα, η δευτεροβάθμια κρίση είναι πως ο Φλώρος δεν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί, καθώς δεν είχε αναπηρία άνω του 67% που απαιτεί το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Το Newsbomb.gr σάς παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το βούλευμα με το οποίο επιχειρήθηκε η «απόλυσή» του από τις φυλακές με μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο επιχειρηματίας τέθηκε υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος διαφυγής, ενώ το πρωί του Σαββάτου (01/09) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και στη συνέχεια από εκεί στις φυλακές Χαλκίδας.

Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr είχε επισημάνει το θολό τοπίο κάτω από το οποίο επιχειρήθηκε η συγκεκριμένη αποφυλάκιση, ενώ πλέον οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο σε δικαστικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού είναι σαφές ότι γνώριζαν αρκετοί για την απίστευτη απάτη την οποία σκηνοθέτησε ο 39χρονος καταδικασμένος για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power.

«Φωνή λαού, οργή Θεού». Υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας, οι Αρχές και η Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκαν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και με ταχύτατους ρυθμούς επιχειρούν να αποκαταστήσουν το κοινό περι δικαίου αίσθημα, επιστρέφοντας τον Αριστείδη Φλώρο στο... φυσικό του περιβάλλον, στις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατούνταν από το 2017.

flori

Με ταχύτατους ρυθμούς το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την επιστροφή του σήμερα το πρωί στις φυλακές.

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες εξπρές έκανε δεκτή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης. Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμέσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η διαδικασία, πάντως, ήταν πρωτόγνωρα ταχύτατη από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί!

Η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου είναι εξίσου σκανδαλώδης, όσο και η εξαπάτηση και οι ζημίες που προκάλεσαν οι «επιχειρηματικές» δράσεις του Φλώρου και του Μηλιώνη.

Οι ραγδαίες αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά τα πλαστά έγγραφα, όσο και στην καθυστερημένη αντίδραση της Δικαιοσύνης που μόλις χθες άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Φλώρου προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ, άρχισαν να κινητοποιούνται η Δικαιοσύνη και οι Αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Άρης Φλώρος συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής (31/08) έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν πως θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του λόγω της έφεσης στο βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Όλη τη νύχτα κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ

Παρά τη σύλληψή του, τα ερωτήματα - για το ποιοι γνώριζαν και πώς στήθηκε η απάτη - παραμένουν «καυτά»:

Ποιοι γνώριζαν από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης για αυτή τη μεγάλη απάτη προκειμένου να αποφυλακιστεί ο κ. Φλώρος;

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

Εκτός από τη δικαστική εξέλιξη που θα κρίνει την τύχη του κ. Φλώρου, είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος ποιοι βόηθησαν τον καταδικασθέντα 39χρονο να προβεί σε αυτή την απάτη προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί, ποιοι δικαστικοί, ποιοι πολιτικοί βοήθησαν ή έκαναν τα στραβά μάτια, για να πετύχει αυτός ο κύριος την αποφυλάκισή του όταν αποδεδειγμένα έχει αρπάξει από το δημόσιο πάνω από 256 εκατομμύρια ευρώ;

Όλα αυτά τα πράγματα είναι, βεβαίως, πολύ περίεργα και μάλιστα την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας με πραγματικά προβλήματα υγείας ταλαιπωρούνται αφάνταστα από τις υπηρεσίες και τις επιτροπές του ΙΚΑ και των υπολοίπων ταμείων για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό επίδομα ή βοήθημα.

floros

Το επίμαχο βούλευμα, που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr και χαρακτήρισε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέχθηκε χωρίς περαιτέρω έλεγχο, ότι ο Αριστείδης Φλώρος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 70% βάσει σχετικής βεβαίωσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

floros q

«Επομένως εφόσον συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, πρέπει να διαταχθεί η απόλυση του κατάδικου αυτού, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι τη του υπολοίπου της ποινής του», εισηγήθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 η αρμόδια εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποφυλάκιση Φλώρου λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

floros c

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ωστόσο, όπως σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έδειξε το δρόμο της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος «το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%.

Και αυτό γιατί «δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση». Κατά τον κ. Βουρλιώτη δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση». Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Κι ενόσω ο Φλώρος ανέπνεε μέχρι χθες… αέρα ελευθερίας (όπως και ο φίλος του Μηλιώνης που κυκλοφορεί με πολυτελές τζιπ στα στέκια του Κολωνακίου), κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο σε όσους άσκησαν κριτική στην αποφυλάκισή του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της πλαστότητας των εγγράφων – γνωματεύσεων που προσκόμισε ο 39χρονος για να παρουσιάσει εαυτόν ανάπηρο!

Από την πρώτη στιγμή της αποφυλάκισής του Αριστείδη Φλώρου ξέσπασε τεράστιος πολιτικός σάλος με στελέχη της κυβέρνησης να καταδικάζουν αυτή την ενέργεια και να ζητούν περαιτέρω έρευνες για το πώς επετεύχθη το ποσοστό αναπηρίας άνω του 70% για τον καταδικασθέντα κ. Φλώρο.

Τα αναπάντητα ερωτήματα - Επισημάνσεις «φωτιά»

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Αυγούστου το Newsbomb.gr έχει θέσει μια σειρά από ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις πολιτικές και όχι μόνο... Ωστόσο, επιμένουμε ότι τεράστια ερωτήματα προκαλεί η στάση του μέχρι πρότινος υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αλλά και η ξαφνική απόφαση του πρωθυπουργού να τον «καρατομήσει» στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

kontonis

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, «έσκασαν» ταυτόχρονα δύο αποκαλύψεις:

  • Το έγγραφο που πιστοποιεί την ασθένειά του ήταν πλαστό.
  • Η Δικαιοσύνη ασκεί έφεση κατά του βουλεύματος.

Το πρώτο ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι το εξής:

Είναι ποτέ δυνατόν να έχει στηθεί μια τόσο μεγάλη απάτη για να βγει ο κ. Φλώρος από τον Κορυδαλλό και να μην γνώριζε κανείς τίποτα;

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη πως όλη αυτή την πλεκτάνη την έστησε μόνος του ο Φλώρος μέσα από τις φυλακές, χωρίς να αντιληφθεί κανένας το παραμικρό.

energa 3

Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Όπως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται τζάμπα!

Τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις υποκρύπτουν μπόλικο μαύρο χρήμα!

Η υπόθεση της αποφυλάκισής του ενισχύει την πεποίηθηση του ελληνικού λαού ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βρίσκονται έξω και άλλοι δήθεν επιφανείς επιχειρηματίες που ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα τεραστίου μεγέθους, όπως για παράδειγμα οι κύριοι Λευρεντιάδης (υπόθεση Proton Bank) και Μαρτίνης (υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν).

Μετά το σάλο και τις αποκαλύψεις η Δικαιοσύνη παρενέβη και μπλόκαρε την αποφυλάκιση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ είναι αμφίβολο αν θα υπήρχαν οι ίδιες εξελίξεις σε περίπτωση που δεν υπήρχαν δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής (31/08/2018) έφεση η οποία οδηγεί σε νέα κρίση.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, με την οποία αφενός χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το επίμαχο βούλευμα, αφετέρου ζητούσε από τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

energa

Η παραγγελία της Εισαγγελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «εν όψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον, ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Αριστείδη Φλώρου για την αποφυλάκισή του

Η αποκάλυψη για τα πλαστά έγγραφα έφερε τα πάνω - κάτω

eggrafo 1

Έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πιστοποιεί ότι η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια, βάσει και της οποίας αθροίστηκε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου και χρησιμοποιήθηκε για την αποφυλάκισή του, είναι πλαστή.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το documentonews.gr και ήδη έχει προκληθεί πολιτικός «σεισμός», αφού η εξέλιξη αυτή εκθέτει μεγάλο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και αποδεικνύει περίτρανα πώς αποφυλακίζονται όλοι αυτοί οι καταδικασθέντες με τεράστια οικονομικά σκάνδαλα στις πλάτες τους.

Η διοικήτρια Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Documento, ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπλέον, δεν υπήρξε υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, σε ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση για ΚΕΠΑ.

Η κ. Μητσάκη επισημαίνει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, το οποίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

«Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ "ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ" είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ"
Π. Γκουλάκη – Μητσάκη».

«Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου»

Το απόγευμα της Παρασκευής η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φαίνεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φέρεται να αναφέρει σε δήλωση της στο News 24/7, ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωριζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Διαβάστε επίσης:

Μηλιώνης - Φλώρος: Από τη φυλακή στα μπουζούκια - Το σκάνδαλο με τη ΔΕΗ και το συμβόλαιο θανάτου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power

Κορονοϊός: Αυτή είναι η «Στρατηγική Εξόδου» που προτείνει η Κομισιόν για τη χαλάρωση των μέτρων

05:00

Κορονοϊός - Πομπέο: Περιμένουμε από τη Γερμανία συντονισμένη επανεκκίνηση της οικονομίας

04:45

Έγκυος με κορονοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας - Σώθηκε το νεογέννητο

04:30

Συντάξεις Μαΐου 2020: Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

04:15

Κορονοϊός - Κόντε: Αν η ΕΕ δεν δηλώσει παρούσα, κάθε χώρα-μέλος της θα κοιτάξει τον εαυτό της

04:00

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Στοπ στις εξαγωγές μασκών και αναπνευστήρων - Θα κατάσχονται

03:45

Ελπίδες για ειρήνη: Ο κορονοϊός φέρνει εκεχειρία στην Υεμένη

03:30

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε δεκάδες δικαιούχους (pics)

03:15

Αυτό το smoothie bowl αντικαθιστά κάθε επιθυμία για γλυκό. Ω, ναι!

03:00

Κορονοϊός: Η χειρότερη πρόβλεψη που έχουμε ακούσει - Εφιαλτικό σενάριο (pics)

02:45

MasterChef: Αυτός είναι ο παίκτης που αποχώρησε – «Κλείδωσε» η δεκάδα! (Pics-Vid)

02:40

Κορονοϊός: Ελληνόπουλα έφτιαξαν αναπνευστήρα στο σπίτι τους

02:20
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved