ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας ζητά η Ένωση Αθέων στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

ΣτΕ: Την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας ζητά η Ένωση Αθέων στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ κατά την αυριανή συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών

Την αφαίρεση του θρησκευτικού συμβόλου (εικόνα της Παναγίας) που υπάρχει στο κέντρο της αίθουσας της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο, Παρασκευή (21/9) οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ζήτησε μέσω του δικηγόρου της η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες.

Έτσι κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος θα ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Πάντως, σύμφωνα με τα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα δεν διαφαίνεται να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση.

Κατόπιν θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Διαβάστε επισης:

Λασίθι: Ξανά στο εδώλιο ο γυμναστής για το βιασμό της ανήλικης

Ιεράπετρα: «Κουρεύτηκε» το χρέος αγρότη κατά 90%