ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δώρα Ζέμπερη - Ανατροπή ΣΟΚ: Έτοιμη και νέα δικογραφία

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δώρα Ζέμπερη - Ανατροπή ΣΟΚ: Έτοιμη και νέα δικογραφία

Δώρα Ζέμπερη | Ειδήσεις: Η δικηγόρος της οικογένειας Ζέμπερη, Γιάννα Παναγοπούλου, μιλά αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και το δημοσιογράφο Χρήστο Θ. Παναγόπουλο – Οι νέες δικαστικές εξελίξεις ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών – «Θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, έχουμε πίστη στη Δικαιοσύνη»

Ξανά στο «σκαμνί» ο δολοφόνος της

Στις 15 Οκτωβρίου 2018 συμπληρώθηκε ακριβώς ένας χρόνος από τη στιγμή που η 32χρονη εφοριακός, Δώρα Ζέμπερη, έπεφτε νεκρή μέσα στο χώρο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών, από τις αλλεπάλληλες μαχαιριές του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της, Μανώλη Σοροπίδη.

dora zemperi

Περίπου τρεις μήνες νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου 2018, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αποφάσισε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο δύο φορές ισόβια και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις, άλλωστε, των μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και η αγόρευση - «ποταμός» από την εισαγγελέα της έδρας υπήρξαν συντριπτικές σε βάρος του κατηγορουμένου.

Όμως, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ. Υπάρχουν, ακόμα, πολλά ερωτήματα που αναζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Θ. Παναγόπουλος συνομίλησαν με τη δικηγόρο της οικογένειας Ζέμπερη, Γιάννα Παναγοπούλου, για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή.

dora zemperi panagopoulou

Όπως αποκάλυψε η κυρία Παναγοπούλου, ο Μανώλης Σοροπίδης, ο άνθρωπος που ευθύνεται για το θάνατο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ειδικότερα, στις 5 Ιουνίου 2019 έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η έφεση που είχε υποβάλει η υπεράσπιση κι έτσι η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναμένεται να ξαναβρεθεί στα δικαστήρια, αυτή τη φορά στο Εφετείο.

Εξίσου, σημαντική είναι και η αποκάλυψη της κυρίας Παναγοπούλου, αναφορικά με το σχηματισμό και μιας νέας, δεύτερης δικογραφίας. Η συγκεκριμένη έχει ως στόχο να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες ως προς τα μέτρα φύλαξης που υπήρχαν στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όταν διαπράχθηκε το έγκλημα.

Παράλληλα, η έγκριτη ποινικολόγος περιγράφει στην κάμερα του Newsbomb.gr, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένεια Ζέμπερη, μετά τη δολοφονία της Δώρας.

Δείτε τι απαντά η Γιάννα Παναγοπούλου σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού και για όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της οικογένειας, η ίδια περιγράφει τη βαθιά πίστη τόσο της μητέρας όσο και των αδελφών της Δώρας στο θεσμό της Δικαιοσύνης και την ανάγκη που νιώθουν όλοι να ξανασταθούν στα πόδια τους, έπειτα από αυτό το τραγικό περιστατικό που άλλαξε μια για πάντα τις ζωές τους.

Διαβάστε επίσης στο Newsbomb.gr: