Παραγραφή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζητούν οι συνήγοροι του Ανδρέα Μαρτίνη

Newsbomb

Παραγραφή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ζητούν οι συνήγοροι του Ανδρέα Μαρτίνη

Ζήτημα παραγραφής για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που βαρύνει τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» , Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του κι έναν ακόμη κατηγορούμενο, έθεσαν οι συνήγοροί τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κατηγορία αφορά πόσο ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετία από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροί τους έθεσαν το ζήτημα της παραγραφής.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν», αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που του αποδίδεται. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος ή όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε "έκλεψα"».

Όπως επισημαίνουν, πάντως, νομικοί κύκλοι, το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved