ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Υπέρ Φιλιππίδη και κατά Δημοσίου οι μικρομέτοχοι της τράπεζας

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Υπέρ Φιλιππίδη και κατά Δημοσίου οι μικρομέτοχοι της τράπεζας

Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δημοσίου και των διοικήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, πλην του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Άγγελου Φιλιππίδη, δήλωσαν σήμερα (9/1) οι μικρομέτοχοι της τράπεζας, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 72.000.

Την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη που διεξάγεται για τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατέθεσε ως εκπρόσωπος τουλάχιστον 5 μικρομετόχων, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του δημοσίου καταλογίζοντας δομικές ευθύνες τόσο για το κλείσιμο του ΤΤ, όσο και για την τεράστια, όπως είπε, ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευθύνες είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης διότι «η διοίκησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες». Μάλιστα, έκανε λόγο για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι, η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.