ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Αναβιώνει η υπόθεση παροχής «προστασίας» σε παράνομους μασέρ στην παραλία

Ρόδος: Αναβιώνει η υπόθεση παροχής «προστασίας» σε παράνομους μασέρ στην παραλία
photo: pixabay/αρχείο

Απίστευτη ιστορία με «πρωταγωνιστές» μετανάστες που παρέχουν προστασία σε μασέρ της παραλίας

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει στις 5/2/2019 η πολύκροτη υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στην παραλία της Ρόδου, «Ελλη», μεταξύ μεταναστών, που διεκδικούσαν μερίδιο στην παροχή «προστασίας» έναντι αμοιβής από τους παράνομους μασέρ των λουομένων.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή σε τρεις Κινέζους και ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή σε δύο Νιγηριανούς συγκατηγορούμενούς τους.

Δύο Κινέζοι 35 και 34 χρόνων που «εργάζοντο» σε παραλίες του νησιού προσφέροντας μασάζ στους λουόμενους και προφανώς κέρδιζαν αρκετά, ήταν ο στόχος της συμμορίας των αλλοδαπών «φουσκωτών» οι οποίοι θέλησαν να μοιραστούν τις εισπράξεις τους.

Η ετερόκλητη συμμορία απαίτησε εκβιαστικά αμοιβή για την παροχή προστασίας από τους δυο μασέρ κατά την εργασία τους. Ωστόσο, εκείνοι αντέδρασαν και τότε οι δράστες τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά τον 35χρονο και ελαφρά τον συνεργάτη του. Οι δράστες φέρονται να ζητούσαν ως «προστασία» το ποσό των 150 ευρώ εβδομαδιαίως από τους μασέρ στις παραλίες.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκαν τα θύματα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε αποφυλάκισε τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια και τους παρέπεμψε σε δίκη για τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της βαριάς σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.


Πηγή: dimokratiki.gr