ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινή κάθειρξης 7 ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα «κερασμένα νοσήλια»

Ποινή κάθειρξης 7 ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα «κερασμένα νοσήλια»
Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη.

Ωστόσο, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δεν παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Ειδικότερα, η ποινή αφορά στην υπόθεση για τα «δωρεάν» νοσήλια σε φίλους του Ανδρέα Μαρτίνη, πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και συγγενείς αυτών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρτίνης είναι υπόδικος και για την υπόθεση της μίζας των 3,1 εκατ. μάρκων.

Το δικαστήριο, πάντως, χορήγησε στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν ανασταλτικό στην έφεση, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, δεν παίρνει το δρόμο της φυλακής.

Τα «κερασμένα» νοσήλια

Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς κατά τους δικαστές, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά την περίοδο 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατ. ευρώ και αφορούσε πάνω από 8.100 περιπτώσεις.

Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επωνύμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρης Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο Ερρίκος Ντυνάν, να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών, με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις