ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την ενοχή του Ανδρέα Μαρτίνη για τα «κερασμένα νοσήλια» ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Ανδρέα Μαρτίνη για τα «κερασμένα νοσήλια» ζήτησε ο εισαγγελέας
Τρανταχτό παράδειγμα των έκνομων ενεργειών του Ανδρέα Μαρτίνη είναι -κατά το κατηγορητήριο- η περίπτωση ενός «φίλου» του κατηγορούμενου που ενώ για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ δεν πλήρωσε… μία!
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στις 25 Φεβρουαρίου, - εκτός απροόπτου - αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, για τον οποίο ήδη ο εισαγγελέας της έδρας κ. Σπηλιώπουλος ζήτησε προ ημερών την ενοχή του για το κακούργημα της απιστίας, καθώς ως διαχειριστής του ιδρύματος «δεν προστάτευσε την περιουσία του ιδρύματος προκαλώντας ζημία περίπου 2,2 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που υιοθέτησε πλήρως ο εισαγγελέας της έδρας, ο 75χρονος πρώην ισχυρός άνδρας του ιδρύματος προκάλεσε ζημία στα οικονομικά του «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς, την περίοδο που βρισκόταν στο... τιμόνι του, πλήρωνε με κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων «φίλων» του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 499/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης το συνολικό ποσό των «κερασμένων» νοσηλίων σε πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και συγγενείς αυτών, από 1/1/2007 ως 31/12/2010, έφτασε τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το «Ερρίκος Ντυνάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Τρανταχτό παράδειγμα των έκνομων ενεργειών του Ανδρέα Μαρτίνη είναι -κατά το κατηγορητήριο- η περίπτωση ενός «φίλου» του κατηγορούμενου που ενώ για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ δεν πλήρωσε… μία, καθώς τα 300.285 ευρώ του χαρίστηκαν, ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόλις 3 από τους 51 «επώνυμους» ασθενείς της λίστας με τα «κερασμένα» νοσήλια έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως από… γενναία έκπτωση, ενώ για τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης δικάζεται παράλληλα και σε άλλο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Μακάβρια» πτήση: Όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί!

«Βόμβα»: Ποιος αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο - Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ!

Καιρός – ΕΜΥ: Προσοχή! Πλησιάζει νέος χιονιάς στη χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Σχετικές ειδήσεις