ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η μαφία των φυλακών και τα «παζάρια» εκατομμυρίων–Διάλογοι–«φωτιά» στη δίκη

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η μαφία των φυλακών και τα «παζάρια» εκατομμυρίων–Διάλογοι–«φωτιά» στη δίκη

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου - Καταθέσεις - ΣΟΚ για αστρονομικά ποσά 

Νέα διάσταση στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 προσδίνουν οι σχεδόν καθημερινές αποκαλύψεις για τη δυσώδη υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού», για την οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί δυο γνωστοί δικηγόροι (ένας άνδρας και μια γυναίκα).

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου αλλά και η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του προφυλακισμένου δικηγόρου μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία, με τα φερόμενα ως μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» να εμπλέκονται και στις δυο ποινικές δικογραφίες.

Μέσα από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους των φερόμενων ως μελών της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται μάλιστα ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Μάκη Βορίδη, μέσα στη δικαστική αίθουσα. O γνωστός δικηγόρος εκπροσωπεί τόσο την οικογένεια του Μ. Ζαφειρόπουλου, όσο και τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, αλλά και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντώνοπολου, που προφυλακίστηκε προ ημερών για τη «μαφία του Κορυδαλλού».

Για το λόγο αυτό ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είχε ζητήσει από τη 45χρονη δικηγόρο, που έχει επίσης προφυλακιστεί για συμμετοχή στη «μαφία του Κορυδαλλού», να τον προμηθεύσει με δύο στυλό, στα οποία θα έβαζε μέσα λάμες και θα τα έπαιρνε μαζί του στο δικαστήριο.

Μάλιστα αφού έχει ζητήσει την προμήθεια των στυλό, όπως έχει καταγραφεί στις επίμαχες συνομιλίες φέρεται να ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Αρχηγός Μαφίας: Θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω, με μιας θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.

Υπαρχηγός: Ναι

Αρχηγός Μαφίας: Είσαι εντάξει;

Υπαρχηγός: Ναι

Καταθέσεις -«φωτιά» για το παρασκήνιο της δολοφονίας του ποινικολόγου

Ωστόσο, ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό εμφανίζεται και το παρασκήνιο προ της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τις χθεσινές καταθέσεις – «φωτιά» του καθηγητή Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγου, Ηλία Αναγνωστόπουλου και του αντιπρόεδρου του ΔΣΑ και δικηγόρου, Θέμη Σοφού.

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αρ. Φλώρου στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (σ.σ. εδώ και λίγες ημέρες έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») από κοινού με τον δολοφονηθέντα Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όπως είπε: «Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά κι γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκατομμύριο; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου (σ.σ. επίσης δικηγόρου) ο οποίος δε μίλησε».

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πως πριν από τη δικάσιμο, η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο. «Του είπα ότι είμαι και εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

Από την πλευρά του, ο Θέμης Σοφός, ο οποίος είχε αναλάβει για κάποιους μήνες τη νομική εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου κατέθεσε πως ο τελευταίος εμφανιζόταν βέβαιος ότι ο Φλώρος βρισκόταν πίσω από την εντολή για την επίθεση σε βάρος του, από τους Αλβανούς Ολντι Ντούλτσε και Αρμπερ Μπάκο (σ.σ. ο τελευταίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στη φυλακή) έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο Αντωνόπουλος του είχε είπε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και αν μπορεί να είναι παρών και ο ίδιος. (σ.σ. ο Σοφός). Η συνάντηση, όπως κατέθεσε ο Θ. Σοφός, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου 2017 στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στη συνάντηση περιέγραψε πως «ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση (σ.σ. στην αντιδικία με την Energa) και με άλλον δικηγόρο. Στο τέλος της συζήτησης ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπε «εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα» και του λέει και ο Φλώρος «ούτε εγώ» αναφερόμενος σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω.

Πρόεδρος: Μα πως έδωσαν τα χέρια;

Σοφός: Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.

Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα.

Σοφός: Εγώ δεν θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.

Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

Κατόπιν ο κ. Σοφός περιέγραψε πως στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ .Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω ναι γιατί με ρωτάς. Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Του λέω περίμενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ. Επικοινωνώ με Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. "Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά!". Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω. Ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σοφός προσκόμισε το επίμαχο email στο Δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου 2019.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε ψυχιατρική κλινική πασίγνωστη τραγουδίστρια (pics)

Survivor: Χαμός με Δαλάκα - Ατακάν - Η ατάκα που «πάγωσε» τους παίκτες (pics)

Σχετικές ειδήσεις