ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Καλλίτση: 41 χρόνια φυλάκισης για τον δράστη - «Νιώθω ηθικά δικαιωμένος», λέει ο κομμωτής

Υπόθεση Καλλίτση: 41 χρόνια φυλάκισης για τον δράστη - «Νιώθω ηθικά δικαιωμένος», λέει ο κομμωτής

Την καταδίκη και των τριών κατηγορουμένων για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή των διασήμων, Παν. Καλλίτση, και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 41 ετών (εκτιτέα τα 25) τον βασικό κατηγορούμενο, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ληστείας και της οπλοχρησίας.

Στον Ιρακινό κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Ακόμη του επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του.

Τέλος, ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ληστείας.

Σε δηλώσεις του μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Παν. Καλλίτσης, έκανε λόγο για ηθική του δικαίωση: «Νιώθω δικαιωμένος ηθικά, μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλαξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δεν θέλω το κακό κανενός».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, Σπ. Ρομποτής, προανήγγειλε προσφυγή στον Άρειο Πάγο: «Η απόφαση σφάλλει ως προς τη συγχώνευση. Το δικαστήριο απέφυγε να επιβάλει μια συνολική ποινή κατ’ εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τον εντολέα μου η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται. Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο».

Ο Αθ. Πλεύρης υπερασπιστής του καταδικασθέντα αστυνομικού, δήλωσε : «Ο εντολέας που είχε αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάσθηκε για την απόπειρα ληστείας. Υπάρχει μια πιο σταθμισμένη ποινή».

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμους - Ποιοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ

Τρόμος: Αυτό είναι το επικίνδυνο μικρόβιο - Εξαπλώνεται «αθόρυβα» και προκαλεί θάνατο