ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου 2019 έλαβε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Άγγελου Καραχάλιου, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Καραχάλιος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και παρέλαβε μεγάλο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Η κλήση στον πρώην υπουργό αφορά την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012 και την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρείας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε η Έλενα Κουντουρα από υπουργός Τουρισμού

Σχετικές ειδήσεις