ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λυκουρέζος: Δικηγορική αμοιβή τα 200.000 ευρώ που ζήτησα από τον Φλώρο

Λυκουρέζος: Δικηγορική αμοιβή τα 200.000 ευρώ που ζήτησα από τον Φλώρο
EUROKINISSI

Δικηγορική αμοιβή χαρακτήρισε το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου δικηγόρου.

«Ήταν δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου» υποστήριξε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο γνωστός ποινικολόγος.

Όπως είπε στο δικαστήριο, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» (σ.σ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014, στην οποία ο Αριστείδης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός καθώς έκτοτε «ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του».

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για τον Αντωνοπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν», ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρεζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες, ως ποσά που είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρεζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνοπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα δοθεί, ποιοι θα το πάρουν - Η Κ. Φραγκάκη απαντά για όλα στο Newsbomb.gr

Αναδρομικά συντάξεων: Πότε και πώς θα δοθούν στους συνταξιούχους

Σχετικές ειδήσεις