ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορρίφθηκε ομόφωνα η νέα αίτηση Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας

Απορρίφθηκε ομόφωνα η νέα αίτηση Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας
EUROKINISSI

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου η νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμα τους, ομόφωνα οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά (μετά τις έξι 2ήμερες ή 4ήμερες άδειες) έκριναν ότι ο πολυισοβίτης της «17 Νοέμβρη» δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό πως το πρωί της Παρασκευής (10/05), πραγματοποιείται κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» για τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Το υπόμνημα Κουφοντίνα

Με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, διά της δικηγόρου του Γιάννας Κούτροβικ, ο κρατούμενος υποστήριξε ότι στην περίπτωση του πληρούνται όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που ορίζει ο νόμος. Επικαλέστηκε δε ότι κάθε φορά που του χορηγήθηκε άδεια, με απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών, ο ίδιος έκανε ορθή χρήση αυτής. Άλλωστε, όπως ανέφερε: «Η ελευθερία των πεποιθήσεων και των στοχασμών προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, τόσο ως προς το δικαίωμα της εξωτερίκευσης όσο και ως προς το δικαίωμα της μη εξωτερίκευσης που και τα δυο εναπόκεινται στην βούληση του ατόμου και προστατεύονται ως τέτοια. Δεν βρίσκει επομένως έρεισμα στο νόμο η διερεύνηση στοιχείων φρονηματικού χαρακτήρα από τα αρμοδία όργανα χορήγησης Αδειών, διότι από καμία διάταξη του νόμου δεν προκύπτει ότι δικαιούται το Συμβούλιο να κρίνει τις πεποιθήσεις του κρατούμενου».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επεσήμανε ακόμη ότι μετά τη μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές του Βόλου, «τρεις φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν, ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας. Κατά την διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, τηρηθήκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για την χορήγηση οργάνων, καθώς ο Δ. Κουφοντινας επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

Σημειώνεται δε στο ίδιο υπόμνημα, ότι «ο προσφεύγων μειοψηφήσας εισαγγελικός λειτουργός είχε συναινέσει σε προηγούμενο στάδιο σε αντίστοιχο αίτημα του κρατουμένου, ο οποίος έλαβε ως εξ αυτού την αιτηθείσα άδεια και καμία αμφισβήτηση δεν υπήρξε και δεν υπάρχει για την κατά τους όρους που τέθηκαν χρήση της άδειας εκείνης (και κάθε άλλης προηγούμενης άλλωστε)».

Σε άλλο σημείο επικαλέσθηκε πως « ο νόμος δεν εξαρτά παντάπασι την χορήγηση της άδειας από το είδος των ποινικών κατηγοριών για τις οποίες καταδικάστηκε ο κρατούμενος , ενώ η βαρύτητα της υπόθεσης λαμβάνεται υπόψη στο νόμο με την διάταξη που ορίζει τα ελάχιστα όρια πραγματικής έκτισης ποινής για την θεμελίωση του δικαιώματος στην άδεια». Εξάλλου, συνέχισε, «σε κάθε περίπτωση, οι πράξεις αξιολογήθηκαν ποινικά από το Δικαστήριο που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση. Η ποινική αξίωση της Πολιτείας εκφράστηκε και επιβλήθηκε με την απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου και στην εκτέλεσή της εξαντλείται. Το Συμβούλιο της Φυλακής καλείται να την εκτελέσει κατά την έννοια και τις διατάξεις του νόμου και μέσα στα πλαίσια που του ορίζει ο Δικαστής, δεν δύναται όμως να την επαναξιολογήσει ούτε να την κρίνει ούτε να την επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς αυτό το δικαίωμα ανήκει κυριαρχικά στην Δικαιοσύνη, η οποία και αποφάνθηκε». Σύμφωνα με τον Κουφοντίνα «ο κρατούμενος έχει το δικαίωμα να έχει τις πολιτικές , ιστορικές και ιδεολογικές του απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, όπως τις έχει εκφράσει και κατά τα Συμβούλια, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει μια άλλη καλλίτερη και δικαιότερη κοινωνία, αλλά η πορεία προς αυτήν είναι θέμα της ιστορίας και αυτό δεν έχει στοιχεία αντικοινωνικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Εδώ και λίγες ημέρες ο «εγκέφαλος» της 17Ν, πραγματοποιεί απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βόλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Γυαλιά - καρφιά» στο κέντρο της Αθήνας

voukourestiou-zhmies-3.jpg

Χθες, Πέμπτη, σημειώθηκε επίθεση στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους που φώναζαν συνθήματα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Κουφοντίνα.

Προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά καταστήματα στις οδούς Ακαδημίας, Ομήρου, Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου. Συνολικά έσπασαν 13 καταστήματα -11 εμπορικά μαγαζιά και δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Μπαίνουν άμεσα τα χρήματα - Δείτε πότε

Καιρός: Η προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού για κακοκαιρία διαρκείας. «Δυστυχώς...» (video)

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων