ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία βιολόγου: Αμίλητος στα δικαστήρια ο 27χρονος - Απολογείται για το φρικτό έγκλημα (pic&vid)

Δολοφονία βιολόγου: Αμίλητος στα δικαστήρια ο 27χρονος - Απολογείται για το φρικτό έγκλημα (pic&vid)
NEAKRITI.GR

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας μαύρα ρούχα, πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, το πρωί της Παρασκευής (19/07), ο νεαρός δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Μετά την προθεσμία που είχε ζητήσει και πήρε πριν από λίγα 24ωρα, ο 27χρονος Χανιώτης, καθ' ομολογία φονιάς, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Δικαστήρια Χανίων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Αν και κατά την είσοδό του στα Δικαστήρια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο ίδιος παρέμεινε ανέκφραστος και δεν προχώρησε σε καμία δήλωση.

Την υπεράσπιση του 27χρονου έχει αναλάβει, δικηγόρος που ορίστηκε τελικά από την οικογένεια του.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση από την οικογένεια ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαια ότι ο 27χρονος θα κριθεί προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι - μεταξύ άλλων - κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες

Στο μεταξύ, οι τοπικές Αρχές συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την ενδελεχή διερεύνηση όλων των περιστατικών που φαίνεται να έχουν λάβει χώρα στην ίδια περιοχή και τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση της άτυχης 60χρονης.

Και οι τρεις εν λόγω καταγγελίες έγιναν από γυναίκες, οι οποίες αναφέρουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από άγνωστο που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Εξάλλου, η μία από τις καταγγέλλουσες φέρεται να έχει αναγνωρίσει ότι χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 27χρονος για να χτυπήσει την Ίτον.

Πρόκειται για την καταγγελία μιας Πολωνής, η οποία διαμένει στην Κίσσαμο Χανίων. Η καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές ότι πριν από περίπου δύο μήνες, την ώρα που έκανε περίπατο, δέχτηκε επίθεση από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος που οδηγούσε το αυτοκίνητο τη χτύπησε με το πλάι του οχήματος, με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί στο έδαφος. Ωστόσο, η γυναίκα στάθηκε τυχερή, αφού, σύμφωνα πάντα με την ίδια, κατόρθωσε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Η πιο πρόσφατη από τις καταγγελίες φέρεται να έγινε από μια Ελληνίδα. Η τελευταία υποστήριξε στις Αρχές ότι - και αυτή - χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η ίδια σώθηκε - όπως υποστηρίζει - καθώς έβαλε τις φωνές κι άρχισε να τρέχει μακριά, φτάνοντας γρήγορα σε σημείο όπου υπήρχε και άλλος κόσμος.

Η τρίτη καταγγελία έγινε από μια κοπέλα από τη Λιθουανία, η οποία περιέγραψε στην Αστυνομία ότι, πέρυσι το καλοκαίρι, είδε έναν άγνωστο να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Σύμφωνα με την ίδια, γλίτωσε επειδή το έβαλε στα πόδια και μετέβη σε πολυσύχναστο μέρος.

Πηγή: neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί γέμισε πάνοπλους αστυνομικούς;

Έρχεται «βροχή» πληρωμών: Δείτε ποιοι και πόσα χρήματα θα λάβουν τις επόμενες ημέρες