ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπισκοπή, Δήμος Αθηναίων και «Αποστολή» ενώνουν τις δυνάμεις τους για όσους έχουν ανάγκη

Αρχιεπισκοπή, Δήμος Αθηναίων και «Αποστολή» ενώνουν τις δυνάμεις τους για όσους έχουν ανάγκη

Δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να συζητήσουν και να προχωρήσουν μαζί σε μια προσπάθεια να στηρίξουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Παρουσία του γενικού διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», Κωνσταντίνου Δήμτσα, συνομίλησαν για τους τρόπους με τους οποίους η Aρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστούν ακόμη πιο συστηματικά σε ένα ευρύ φάσμα συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα ευπαθών ομάδων, απόρων, αστέγων, τοξικοεξαρτημένων, αλλά και γενικότερα όσων πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και χρειάζονται υλική και ηθική βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Αθηναίων την «Αποστολή» και υπογράμμισε στον δήμαρχο ότι η Εκκλησία, όπως έπραξε όλα τα χρόνια της κρίσης, θα συνεχίσει, με όλες τις δυνάμεις της, να στηρίζει τους αστέγους και πάσχοντες συνανθρώπους μας.

«Είναι μεγάλη χαρά και ανακούφιση» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, «να βλέπω νέους ανθρώπους, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων, να αφουγκράζονται την αγωνία του κόσμου και να κατανοούν τα προβλήματά του. Η Αποστολή, αμεσότατα, σε συνεργασία με τον Δήμο θα προσφέρουν γεύματα αγάπης στους αστέγους, αυτή τη φορά, με έναν σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες τρόπο. Συμφωνήσαμε σε ένα πλέγμα δράσεων, πολύ συγκεκριμένων, που θα ξεδιπλώνεται καθημερινά. Η Εκκλησία, με τον Δήμο Αθηναίων και την ''Αποστολή'' θα εκπληρώσει εμπράκτως το χριστιανικό καθήκον της αγάπης προς τον πλησίον και θα βοηθήσει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του, για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Αυτές τις ώρες, είναι σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις. Να καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια για όλους εκείνους που αυτή η κρίση τους βρήκε ανήμπορους, μόνους ή αδύναμους. Σε αυτήν την προσπάθεια, ο Δήμος των Αθηναίων βρίσκει για ακόμη μία φορά σύμμαχο και συνοδοιπόρο την Εκκλησία, την ''Αποστολή'' και κυρίως τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Έναν άνθρωπο που δεν σταματά να είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια, που έχει σκοπό να ανακουφίζει, να στηρίζει και να κλείνει πληγές. Τον ευχαριστώ γιατί σήμερα επιβεβαιώσαμε αυτήν την ενότητα και τον κοινό στόχο για να μην υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας μακριά από την προστασία και τη φροντίδα που έχει ανάγκη», τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.