ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα 2020: Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες της Αμερικής

Πάσχα 2020: Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες της Αμερικής
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στην απόφαση να εξακολουθήσουν να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, όπως τελούνταν μέχρι σήμερα, στους ενοριακούς ναούς και στις Ιερές Μονές, σύμφωνα με τις οδηγίες των κατά τόπους μητροπολιτών, αλλά και των πολιτειακών και υγειονομικών αρχών, κατέληξε χθες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Αμερικής.

Η Σύνοδος, που συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, υπογράμμισε ότι οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας θα τελούνται και αυτές κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε τελούνται εδώ και πολλές εβδομάδες με την αυστηρή επιβολή της συμμετοχής ενός κληρικού, ενός ψάλτη και ενός νεωκόρου και φυσικά με διαδικτυακή μετάδοση.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ακολουθήσει πλήρως τις υποδείξεις των πολιτειακών και υγειονομικών αρχών, οι οποίες σημείωσαν ότι δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλάβειας της ορθόδοξης πίστης, συμπεριλαμβανομένων των βαΐων, των κεριών, των λουλουδιών του κουβουκλίου του Επιταφίου, των πασχαλινών αβγών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Επιπρόσθετα, η Σύνοδος συνέστησε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση διά των τεχνολογικών μέσων, ενώ απαγόρευσε την διά του τηλεφώνου ή του Διαδικτύου τέλεση του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως και την ανάγνωση της συγχωρητικής ευχής.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τέλος, ακολουθώντας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η Σύνοδος αποφάσισε η φετινή κληρικολαϊκή συνέλευση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Κλίβελαντ του Οχάιο από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί διά τηλεδιάσκεψης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Ρoή Ειδήσεων