ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Εκκλησίες: Παράταση στο «λουκέτο» - Δείτε μέχρι πότε

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Εκκλησίες: Παράταση στο «λουκέτο» - Δείτε μέχρι πότε

Κλειστές θα παραμείνουν οι Εκκλησίες μέχρι και τις 28 Απριλίου.

Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις Εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι στην εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού προχωράει από σήμερα η Αστυνομία ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της επιδημίας.

Για την εξασφάλιση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και συναθροίσεων, όλη η δύναμη της Αστυνομίας, σύμφωνα με συγκεκριμένες διαταγές που έχουν σταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα είναι στους δρόμους μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, ενώ αυστηροποιούνται οι έλεγχοι ακόμα για τις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι μετακινήσεις με το ειδικό έντυπο μετακίνησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές