ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές

Κορονοϊός: Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μέσα στην 112 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενείται η βάση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Εκεί, βρέθηκε το Newsbomb.gr και μίλησε με τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, για την κάψουλα αρνητικής πίεσης που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό από τα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, στα νοσοκομεία αναφοράς.

«Η κάψουλα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια», διευκρινίζει ο γιατρός Δημήτρης Πύρρος και προσθέτει «όχι μόνο για ασθενείς με κορονοϊό».

Δείτε περισσότερες εικόνες στη gallery που ακολουθεί:

Οι συγκεκριμένες κάψουλες μπαίνουν τόσο σε αεροπλάνο αλλά και ελικόπτερο και σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τους πιλότους και τους γιατρούς από τις μολυσματικές ασθένειες αυτών που μεταφέρουν.

Στη διάθεση του ΕΚΑΒ βρίσκεται μία τέτοια κάψουλα αλλά σύντομα αναμένεται η παραλαβή άλλων πέντε, από διάφορες δωρεές.

Δείτε τι αναφέρει ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών ΕΚΑΒ, γιατρός Δημήτρης Πύρρος, μιλώντας στο Newsbomb.gr:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν κρούσματα - Ποιες κινδυνεύουν

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ έως και τις 15:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (15/4/2020), έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 2.192 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 22 το τελευταίο 24ωρο.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 72 (79.2% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2.192 κρουσμάτων, 559 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 899 (41.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Κρούσματα COVID–19 ηλικίες

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχει «χτυπήσει» ο κορονοϊός, όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή είναι η εξής:

0-17: 76 άτομα

18-39: 646 άτομα

40-64: 932 άτομα

65 ετών και άνω: 458 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τους σχετικούς πίνακες εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα στο TAXISnet - Οι σημαντικότερες αλλαγές

Σχετικές ειδήσεις