ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατήρ Αθανάσιος στο Newsbomb.gr: «Κάποιοι κάνουν επίδειξη πίστης μη φορώντας μάσκα στην Εκκλησία»

Πατήρ Αθανάσιος στο Newsbomb.gr: «Κάποιοι κάνουν επίδειξη πίστης μη φορώντας μάσκα στην Εκκλησία»

Τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία φωτογραφία που κυκλοφορεί και δείχνει ανακοίνωση ενός ιερέα από την Ενορία Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια. 

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πατήρ Αθανάσιος, που είναι περίπου 20 χρόνια στην ίδια ενορία.

Στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα του Αγίου Στυλιανού, ο πατήρ Αθανάσιος βρέθηκε μπροστά σε μια κατάσταση που τον έκανε να γράψει μια ανακοίνωση και να την κολλήσει στην είσοδο της εκκλησίας.

«Δυστυχώς οι πόρτες της εκκλησίας θα παραμείνουν κλειστές, αφού υπήρξαν περιπτώσεις πιστών που αρνήθηκαν τις υποδείξεις μας». «O ναός μας θα παραμείνει κλειστός με όποιο κόστος, για να ανοίξει η καρδιά μας στην αληθινή πίστη που θεμελιώνεται στην αγάπη και την υπακοή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η στάση του Ιερέα διαφοροποιείται σε σχέση με αυτές που συχνά διατυπώνονται από ανθρώπους της Εκκλησίας. Ο πατέρας Αθανάσιος μίλησε στο Newsbomb.gr, για τους λόγους που αποφάσισε να βγάλει την συγκεκριμένη ανακοίνωση αλλά κυρίως γιατί διαφοροποιείται από κάποιους κληρικούς για την στάση των πιστών στις εκκλησίες εν μέσω κορονοϊού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πιστοί ζήτησαν επίμονα να ανοίξουν οι πόρτες του ναού για να μπουν και να προσευχηθούν. Η είσοδος άνοιξε τελικά και οι πιστοί μπήκαν και οι περισσότεροι τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες, όχι όμως όλοι, εξήγησε ο Ιερέας.

«Μ’ αυτή την ανακοίνωση απευθύνθηκα σ’ αυτούς που μου επιτέθηκαν φραστικά όταν τους έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κάνουν επίδειξη της πίστης τους. Όταν το έγραψα δεν φανταζόμουν ότι θα έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση» είπε.

«Δεν είναι περισσότερος πιστός, ένας άνθρωπος που μπαίνει στην Εκκλησία, χωρίς μάσκα από κάποιον άλλο που προσέχει και δεν φιλάει τις εικόνες» τόνισε ο πάτερ.

«Πίστη, χωρίς αγάπη δεν υπάρχει κατά τους λόγους της Αγίας Γραφής»

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας, αυτό είναι αγάπη» ανέφερε ο πατέρας Αθανάσιος και πρόσθεσε «η αληθινή επίσκεψη μας σε έναν ασθενή τώρα είναι η προστασία που θα του προσφέρουμε απλόχερα» είπε.

Naos4.jpg

Η εκκλησία δεν καταργεί τη Φύση, την αγιάζει. Δεν αναιρεί την ασθένεια. Οι άνθρωποι υπόκεινται σε φθορά. Αυτό πρέπει να μας κάνει να τους προφυλάξουμε. Η ζωή είναι ένα μονάκριβο δώρο του Θεού και πρέπει να κινούμαστε από αγάπη ακόμα κι αν θυσιάσουμε μείζονα θέματα.

Αναφορικά με την Θεία Κοινωνία ο πάτερ Αθανάσιος σημείωσε «Το πολυτιμότερο είναι το νερό και όχι ο σωλήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ο τρόπος μεταδόσεως της Ευχαριστίας δεν είναι το άπαν».

Ερωτηθείς για το ότι αρκετοί Ιερείς υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσα στην εκκλησία είπε «αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Άμα γίνει ένας καταστροφικός σεισμός, δεν θα πέσει ο ναός;» και μας έφερε και ένα παράδειγμα «πριν από λίγο καιρό βρέθηκα σε μία εκκλησία όπου ο παππάς μου είπε ότι δεν χρειάζεται οι πιστοί να φοράνε μάσκα. Του θύμισα ότι όταν ένας νεωκόρος είχε γρίπη του ζήτησε να απομακρυνθεί από την εκκλησία, για να μην τους κολλήσει. Δηλαδή, ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσα στην εκκλησία ενώ η γρίπη κολλάει; Αυτά είναι τρελά πράγματα» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωτιά» για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές είναι στα «κόκκινα»