ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεοφάνεια: Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για την απόφαση της κυβέρνησης

Θεοφάνεια: Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για την απόφαση της κυβέρνησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα προσφεύγει η Εκκλησία, όπως προαναγγέλλει εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει ημερομηνία τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

  • Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.
  • Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στην έκτακτη συνεδρίασή της -μέσω τηλεδιάσκεψης, εμμένει «σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην ΚΥΑ».

Στη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η ΔΙΣ αποφάσισε και αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση «θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επιλύσεως των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο Ελληνικό Κράτος».

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ε.Ε. όσο και προς την κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους», τονίζεται σχετικά στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ανοίγουν 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν