ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άγνοια δηλώνει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού που προκάλεσε σάλο

Άγνοια δηλώνει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού που προκάλεσε σάλο
Σάλο έχει προκαλέσει η βάπτιση που έγινε το Σάββατο στη Γλυφάδα.
Pixabay

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος, έστειλε επιστολή στην Ιερά Σύνοδο με την οποία δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο οποίος τέλεσε βάφτιση παιδιών που έχουν υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι προκαλώντας σάλο.

Μέγα θέμα στους κόλπους της εκκλησίας έχει ανακύψει μετά τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού στη Βουλιαγμένη το περασμένο Σάββατο. Το μυστήριο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, καθώς οι Ευάγγελος Μπούσης και Πίτερ Τούντας – που ήταν οι γονείς – προέρχονται από την ομογενειακή κοινότητα του Σικάγο. Ο σάλος που προκλήθηκε άγγιξε και την ελληνική εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας να διαψεύδει ότι παρέστη στην τελετή και να στέλνει επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, με την οποία ανέφερε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος ανέφερε ότι δεν είχε δώσει καμία άδεια για το μυστήριο, υποστήριξε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενήργησε αυτοβούλως και αντικανονικά εντός της Μητρόπολής του και υπογραμμίζει πως δεν είχε ενημερωθεί ούτε και έδωσε το «παρών» στο μυστήριο. Εμμέσως, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι «τα παιδιά που βαπτίστηκαν ανατρέφονται από δύο πρόσωπα τουιδίου φύλου».

Όσο για το γιατί απέστειλε την επιστολή, ανέφερε πως αυτό συνέβη «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» και λέει ότι αυτός δεν είχε ενημερωθεί για το τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Όπως τονίζει ο κκ Αντώνιος «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση «την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».

Παράλληλα με την επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Αντώνιος μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή που είχε λάβει στις 21 Ιουνίου από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, με την οποία του ζητούσε την άδεια για να τελέσει «βάπτιση των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμωμένης ομογενειακής οικογένειας Μπούση». Με αυτό τον τρόπο, θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν γνώριζε πως πρόκειται για παιδιά ομόφυλου ζευγαριού.

Ωστόσο, είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν ο Μητροπολίτης Αντώνιος να μην γνωρίζει τι συμβαίνει σε εκκλησία της Μητρόπολής του για ένα γεγονός που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Το υπόμνημα του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιου

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου