Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Το έργο της «Αποστολής» τιμά την Εκκλησία

 Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συναντήθηκε σήμερα το πρωΐ ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.   
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Το έργο της «Αποστολής» τιμά την Εκκλησία
2'

Κατά την συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Σεβασμιώτατο το επιτελούμενο έργο σε διαφόρους τομείς δράσεως (π.χ. υγεία, σίτιση, εκπαίδευση, κατάρτιση, γήρας και ανοϊκές παθήσεις, ανταπόκριση σε ανθρωπιστικές κρίσεις και έκτακτες ανάγκες, ένταξη προσφύγων και μεταναστών κ.ά.).

«Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι στη διάθεση της Εκκλησίας της Κρήτης ώστε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει να συνδράμει αποτελεσματικά στο έργο της Κρητικής Εκκλησίας επ’ αγαθώ όλων όσοι έχουν ανάγκη από αρωγή και στήριξη στις τρέχουσες δυσχερείς συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» υλοποιεί ήδη προγράμματα ψυχικής υγείας στην Κρήτη (Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σε Ιεράπετρα και Νεάπολη Λασιθίου), ενώ μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και δράσεων σε τομείς ενδιαφέροντος για την τοπική εκκλησία και κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για υλοποιούμενο -υπό την έμπνευση και καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου του Β΄- πολυσχιδές έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», το οποίο τιμά τη Χριστιανική μαρτυρία και κοινωνική συνεισφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εποχή μας, αναδεικνύοντάς Την πρωτοπόρο στην Ελλάδα, ευχαρίστησε θερμά την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την μέχρι σήμερα αρωγή της σε διάφορες περιπτώσεις ανάγκης, ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κρήτης να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας φορέων της με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας την πολυετή και πολυεπίπεδη τεχνογνωσία και εμπειρία της τελευταίας τόσο στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων όσο και στην δημιουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή