ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό

Με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης τιμήθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δαμασκό.

Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πατέρες από την τοπική εκκλησία. Παρέστη πλήθος πιστών ενώ η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος για εκκλησιαστικά θέματα orthodoxianewsagency.

Προηγήθηκε η ομιλία του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στους συμβολισμούς από το τελετουργικό της εορτής καθώς και στο θεολογικό νόημα του σταυρού. “Ο σταυρός αποτέλεσε το λυτρωτικό όργανο για τη σωτηρία του άνθρωπο. Πάνω σε αυτόν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σφράγισε με το αίμα του την αγάπη για τον άνθρωπο οδηγώντας τον προς την σωτηρία”.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών ο Πατριάρχης Αντιοχείας συμμετείχε στην πανηγυρική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των προσκόπων στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.