ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

Με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα
ecclesia.gr / Χρήστος Μπόνης

Στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα συμπροσευχήθηκε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ταλαντίου Επιφάνιος, ενώ συμπαραστάθηκαν ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Παρέστησαν οι επίσκοποι Σταυροπηγίου Αλέξιος, Φωτικής Νεκτάριος, Θεσπιών Παύλος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, Τανάγρας Απόστολος, Καρυουπόλεως Νεκτάριος, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδίως σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στην αυλή του μεγάρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Αγίας Φιλοθέης, και πρόκειται για μνημείο που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης και τη δράση μιας από τις πιο σπουδαίες αθηναϊκές προσωπικότητες της περιόδου της Τουρκοκρατίας, της Αγίας Φιλοθέης.