ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
ecclesia.gr

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού.

Παραβρέθηκαν ο Εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ, ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Κρήνης κ. Κύριλλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, Φωτικής κ. Νεκτάριος, Θεσπιών κ. Παύλος, Τανάγρας κ. Απόστολος και Καρυουπόλεως κ. Νεκτάριος, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Ακαδημαϊκοί, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, Κληρικοί και λαϊκοί Υπάλληλοι των Διοικητικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το ecclesia.gr, μετά την Ακολουθία, στην οποία έψαλε χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών κ. Απόστολου Παπαδόπουλου, ο Μακαριώτατος ανέφερε τα εξής: «Συναντηθήκαμε να προεορτάσουμε την έναρξη του νέου έτους μέσα σε ατμόσφαιρα εθνικού πένθους για τα απρόσμενα δυστυχήματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και επί τη ευκαιρία να προσευχηθούμε για τις δοκιμασθείσες οικογένειες και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας. Επίσης να παρακαλέσουμε τον Τριαδικό Θεό να χαρίζει στην πατρίδα μας και στον λαό μας αγάπη, δύναμη, υγεία, υπομονή, ενότητα και σε όλους μας φωτισμό, ούτως ώστε ο καθένας μας, με τη δική του συνεισφορά, να συμβάλλει στην πρόοδο του έργου της Εκκλησίας».

Ακολούθως οι Κληρικοί και οι λαϊκοί Υπάλληλοι των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου αντευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, λαμβάνοντας από εκείνον παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα.