ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λαμία: Υποδέχτηκε την Εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης από τη Λευκάδα

Λαμία: Υποδέχτηκε την Εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης από τη Λευκάδα
lamiareport

Πιστό αντίγραφό της θαυματουργού εικόνας θα ενθρονιστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Λαμία

Η Λαμία υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/1) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανάσιο στα Γαλανέικα, την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης Λευκάδος.

Πρόκειται για πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας που θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της μεγαλύτερης ενορίας της Λαμίας.

Ιστορική ημέρα η 12η Ιανουαρίου 2024 για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και την πολυπληθή Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ιερός Κλήρος, οι Άγιοι Καθηγούμενοι Ιερών Μονών, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος λαός, υποδέχθηκαν με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστό αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Πεφανερωμένης από το νησί της Λευκάδος, ιστορηθέν από τον οσιολογιώτατο μοναχό Αρσένιο και το αγιογραφικό εργαστήριο της Μονής.

Η έλευση του Ιερού Θησαυρίσματος της Παναγίας, το οποίο θα ενθρονισθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου για μόνιμη και διηνεκή ευλογία του πιστού λαού συνδυάσθηκε και με το πρόγραμμα του εορτασμού της ετησίου μνήμης του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, το οποίο θα κορυφωθεί στις 18 Ιανουαρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ναού και τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ενώ στον Ιερό Ναό καθημερινά τελούνται Ιερές Αγρυπνίες, Ιερές Παρακλήσεις και άλλες Δεήσεις και Ακολουθίες.

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε με την ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο Άγιος Καθηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Πεφανερωμένης Λευκάδος Αρχιμ. π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, συνοδεύομενος από Πατέρες της Ιεράς Αδελφότητος και όμιλο Προσκυνητών από το νησί της Λευκάδος.

Η Επίσημος Υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων απέδωσε τις δέουσες τιμές.

Την Ιερά Εικόνα μετέφεραν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, ενώ μέλη παραδοσιακών Συλλόγων του τόπου με παραδοσιακές φορεσιές περιστοίχισαν την Εικόνα ραίνοντας την με άνθη.