ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άρχισαν οι «πόρτες» από Μητροπόλεις κατά βουλευτών που ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Άρχισαν οι «πόρτες» από Μητροπόλεις κατά βουλευτών που ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Εκκλησία αντέδρασε με δυναμικό τρόπο κάνοντας ουσιαστικά «αντίποινα» στους πολιτικούς, που πέρασαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε μια σπάνια απόφαση, η Ιερά Σύνοδος έδειξε με σαφή τρόπο ότι οι πολιτικοί δεν είναι καλοδεχούμενη κατά του εορτασμούς της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ενώ οι μητροπολίτες δεν θα παρευρεθούν και στο καθιερωμένο γεύμα εκείνης της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το βράδυ της Τρίτης εξέφρασε τη «λύπη» της για αυτό το γεγονός, ωστόσο ο κλήρος δεν ξεχνά ότι η ίδια τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του επίμαχου νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ήδη αρκετοί βουλευτές και κυρίως στην επαρχία, εκλαμβάνουν αρνητικό κλίμα από τις ενορίες τους, ακριβώς για το γεγονός ότι ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Η Μητρόπολη Κέρκυρας μάλιστα με τον Νεκτάριο θέτει εκτός μυστηρίων τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά καλωσορίζει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Από την κυβέρνηση για όλα αυτά απαντούν «κανένα σχόλιο», σε μια προσπάθεια προφανώς να πέσουν οι τόνοι στην κόντρα με την Εκκλησία.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε πάντως στην απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ).

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» αναφέρφει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.