ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αναμένεται στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Αναμένεται στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 11 Απριλίου, αναμένεται να φθάσει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, το Άγιο Φως το οποίο παρέδωσε στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ'.

Ο κ. Αμανατίδης στην προσφώνησή του προς τον Πατριάρχη, ανέφερε, μεταξύ άλλων : «Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραλαμβάνω από τα χέρια σας Μακαριώτατε Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλε το Άγιο Φως, έχοντας την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ την Ελληνική Πολιτεία, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τους άρρηκτους δεσμούς της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα όσο και τον σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού».

Όπως πρόσθεσε: «Στην Ορθοδοξία δεν φέρουμε τη μνήμη του τάφου, αλλά τη δόξα της Αναστάσεως και στο Φως της Αναστάσεως, βλέπουμε το φως της ελπίδας, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως κάθε άνθρωπος μοιράζεται τη φλόγα του κεριού του με έναν άλλο».

Ο κ. Αμανατίδης ευχήθηκε το Άγιο Φως να μεταδώσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το χαρμόσυνο μήνυμα της ζωής και της Ανάστασης.

Σχετικές ειδήσεις