ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Λάρισα υποδέχεται αύριο (26/5) την εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας

Η Λάρισα υποδέχεται αύριο (26/5) την εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας

Αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας από τη μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους θα φιλοξενηθεί στην ενορίαΑγίας Σοφίας στη Λάρισα στην περιοχή Χαραυγής και Τούμπας.

Ο θεμέλιος λίθος του υπογείου Ιερού Ναού επ' ονόματι της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος, Αγάπης και υπάρχει και το παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης, τέθηκε το 2006, από τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, σε οικόπεδο 1000 τ. μ. που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων.

Βρίσκεται στο τέρμα οδού Φλωρίνης, δίπλα στον παλιό διεθνή δρόμο και συνορεύει με την πλατεία Ζιαζιά.

Τον Νοέμβριο του 2009 έγιναν τα εγκαίνια στον υπόγειο ναό από τον κ. Ιγνάτιο. Τα σχέδια, η άδεια και η ίδρυση της ενορίας έγιναν με ΦΕΚ το 2010.

Παρότι νέα ενορία, όπως υπογράμμισε ο εφημέριος π. Ιωαννίκειος, έχει κατηχητικά με 200 παιδιά, με κοινωνικό παντοπωλείο, που καλύπτει εκατό οικογένειες με τρόφιμα, κάθε μήνα, με σχολή γονέων κάθε Τρίτη και πολλές απογευματινές εξορμήσεις σε προσκυνήματα και συμμετοχή πολλών πιστών.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι νεωκόρος δεν υπάρχει και όλες οι απαραίτητες εργασίες εντός του ναού, καθαρισμός κλπ. γίνονται εθελοντικά από ενορίτες. Ο δρόμος για την αποπεράτωση του ναού είναι ακόμα μακρύς, τα έργα σταμάτησαν πριν γίνει η στέγη, αλλά δεν ανησυχούν οι άνθρωποί του. Όλα θα γίνουν...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, φθάνει στις 26 Μαΐου η επιβλητική εικόνα, για πρώτη φορά στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία είναι τεράστια για τα συνήθη δεδομένα, με ύψος περίπου δύο μέτρων!

Η υποδοχή θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 26ης Μαΐου και καθημερινά θα τελούνται, πρωί, μεσημέρι και απόγευμα, ιερές ακολουθίες.

Η αναχώρηση θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις