ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Κισάμου: Στόχος τους να δημιουργήσουν μία άθρησκη και άθεη Πατρίδα

Μητροπολίτης Κισάμου: Στόχος τους να δημιουργήσουν μία άθρησκη και άθεη Πατρίδα

Εκατοντάδες πιστοί απ΄ όλη την Δυτική Κρήτη μετείχαν και φέτος εις την εορτή των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου, εις το ομώνυμο προσκύνημα των που ευρίσκεται εις την περιοχή Φαλάσαρνα της Ενορίας Πλατάνου, στην Κίσαμο. Πρόκειται περί Ναού σπηλαιώδους, κτίσμα του 1010 σύμφωνα με επιγραφή που σώζεται.

Κτήτορας του ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος, ο οποίος έζησε και εκοιμήθη πλησίον του προσκυνήματος στην περιοχή Καβούσι, όπου και ο τάφος του.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος σημείωσε: «...κάποιες μειοψηφίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο τόπος μας, η Πατρίδα μας μπορεί να ζήσει και να κτίσει το μέλλον της χωρίς Θεό, χωρίς πίστη και ελπίδα. Επιμένουν, στο όνομα δήθεν της ελευθερίας των ιδεών, ότι θα πρέπει να ξεριζωθεί η πίστη από τις ψυχές και τις καρδιές των παιδιών μας. Τους ενοχλούν τα Ιερά σύμβολα, οι Εικόνες, ο Σταυρός, η προσευχή, το μάθημα των Θρησκευτικών. Στόχος τους να δημιουργήσουν μία άθρησκη και άθεη κοινωνία και Πατρίδα. Μια κοινωνία χωρίς πιστεύω, αρχές, ιδανικά και αξίες. Αλήθεια, θα μείνουμε παθητικοί θεατές των όσων φαίνεται να εξελίσσονται γύρω μας και ανάμεσα μας; Η σιωπή, η αδράνεια και αδιαφορία μας, μήπως σημαίνει και την συνενοχή μας; Στην προσπάθεια αποχριστιανισμού και αποϊεροποίησης οι Άγιοι Μάρτυρες Φώτιος και Ανίκητος, που εορτάζει η Εκκλησία μας, θα έμεναν το ίδιο απαθείς και αδιάφοροι;», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος καλώντας σε εγρήγορση και πνευματική αφύπνιση.

πηγή: pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις