ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μεταφορά Εικόνας στο Προσκύνημα Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Μεταφορά Εικόνας στο Προσκύνημα Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Με κατάνυξη, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2015 η καθιερωμένη λιτανεία για τη μεταφορά της περίπυστης Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Χάρακα.

Πρόκειται για μια διαδρομή τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, την οποία διανύουν πεζοί κάθε χρόνο ο Κλήρος και ο λαός που συνοδεύουν την Ιερά Εικόνα από το Μοναστήρι του Προδρόμου, όπου φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Χάρακα.

Η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στο Προσκύνημα κατά τον διήμερο εορτασμό της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

xarakiani 1

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος θα μεταβεί εκ νέου στο Ιερό Προσκύνημα προκειμένου να χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό της Εορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας της 14ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ.

Πολλοί πιστοί ακολούθησαν και εφέτος τον Επίσκοπό, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ατάλης-Μπαλή Αρχιμ. Παρθένιο και τους λοιπούς Κληρικούς της Μητροπόλεως στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, κατά την διάρκεια της οποίας οι Χοροί των Ιεροψαλτών ανέπεμψαν προς την Παντάνασσα Θεοτόκο την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό του Δεκαπενταυγούστου.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις