ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Τα κόμματα δεν μιλούν για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα (video)

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Τα κόμματα δεν μιλούν για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα (video)

«Πεστε μας για όλες τις κομματικές διαδικασίες, αλλά πείτε μας και για την Πατρίδα. Περιμένουμε να κάνετε κάτι όλοι μαζί και να δοθεί ένα φρόνημα στους Ελληνες εμμονής και παραμονής στην Ορθόδοξη Πίστη που είναι η προϋπόθεση της υπάρξεώς μας και δεύτερον να καλλιεργηθεί στην ψυχή των παιδιών και όλων μας η αγάπη για την πατρίδα μας, όπως έκαναν οι ήρωες του παρελθόντος» ανέφερε ο Μητροπολίτης 'Ανθιμος Θεσσαλονίκης χθες στο κήρυγμά του, μετά την Κυριακάτικη λειτουργία.

«Βουίζουν τα αυτιά μας απ’όλους τους ομιλητές, αλλά δεν ακούμε λόγια φιλοπατρίας, για Ορθόδοξη Πίστη και Ελλάδα», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα τα εθνικά μας θέματα, λέγοντας: «Εμείς δεν απειλούμε, άλλοι μας απειλούν. Ολοι ορέγονται κομμάτια της Ελλάδας. Η όλη κατάσταση με τους μετανάστες από την Τουρκία ήταν κίνηση ώστε να δημιουργηθεί κρίση και επέμβαση της Τουρκίας στο Αιγαίο, που ακόμη το θεωρεί δικό της. Και από τους άλλους γείτονες που λένε να πάμε κάτω από τον Ολυμπο».

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις