ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος: Κοντόφθαλμη λογική των κομμάτων στη Θράκη

Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος: Κοντόφθαλμη λογική των κομμάτων στη Θράκη

"Για το καλό όλων των Ελλήνων πολιτών στη Θράκη, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, χρειάζεται να περιοριστεί λίγο ητακτική των κομμάτων, η οποία είναι τελικά πολύ κοντόφθαλμη, δεν βλέπει μακριά και αυτό βλάπτει και τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους. Διότι τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος ανεξάρτητα εάν αυτό βλάπτει την μία κοινότητα ή την άλλη"τόνισε μεταξύ άλλων, οΜητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως πρόσθεσε πως ''Τα κόμματα πέρα από το κομματικό τους συμφέρον δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο, αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδος μας''.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε στην δήλωση της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου για την απλοποίηση της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών:

''Εάν αυτό που λέει τόσο πρόχειρα θα μπορούσε να γίνει, που δεν μπορεί, τότε άλλοι γονείς θα ζητούσαν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την Ιστορία, άλλοι από την Γεωγραφία. Αυτό θα σήμαινε την διάλυση του Ελληνικού δημοσίου σχολείου. Αυτά που λέγονται είναι πρόχειρα, εξυπηρετούν μάλλον κάποιες ομάδες που χρειάζεται να τους χαϊδέψουν τα αυτιά αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μόλις ένα μήνα πριν στην Ανώτατη αρχή των προσωπικών δεδομένων υπήρξε απόφαση που είπε ότι εάν οι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να το ζητήσουν αιτιολογημένα. Φαίνεται η κ. Αναγνωστοπούλου ίσως ενδιαφερόταν για τα προεκλογικά του κόμματός της και δεν έτυχε να παρακολουθήσει αυτή την απόφαση οπότε θεωρώ ότι πέφτει στο κενό όλη αυτή η διάθεσή της''.

Σχετικές ειδήσεις