ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την επαναλειτουργία της Χάλκης

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την επαναλειτουργία της Χάλκης

Στην εκδήλωση του κοινωνικού παντοπωλείου ΜΑΖΙ παραβρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όλους τους πιστούς.

Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του ΜΑΖΙ, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος μίλησε για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα τελευταία 4 χρόνια και για το έργο που επιτελεί.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Γκιουλέκα για την πρόσκληση, εξήρε το έργο του ΜΑΖΙ και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης παραθέτοντας αποσπάσματα από τις επιστολές του Απόστολου Παύλου.

Την εκδήλωση προβλήθηκε ακόμη βίντεο από την ιδιαίτερη πατρίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη, την Ίμβρο, και τις εκεί προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει στο νησί γυμνάσιο και λύκειο.

Με τον κ. Βαρθολομαίο να εκφράζει την συγκίνηση και την ικανοποίησή του. Κλείνοντας τόνισε: ''Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης''

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκη, Άνθιμος, ο Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Γκιουλέκας βράβευσε τους χορηγούς του κοινωνικού παντοπωλείου ΜΑΖΙ και δώρισε στο Οικουμενικό Πατριάρχη μια εικόνα της Παναγίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Σχετικές ειδήσεις